Menu
Vuosikertomus 2011

Vuosikertomus 2011

Suomalaisen Naisliiton Oulun osaston toimintakertomus 2011

Vuosi 2011 oli yhdistyksen 104. toimintavuosi. Yhdistyksen historiikki saatiin valmiiksi marraskuussa.

Hallitukseenkuuluivat puheenjohtaja Tiina Tervaskanto-Mäentausta, varapuheenjohtaja Terttu Välikangas, Liisa Mäki, Eeva-Kaarina Sarastamo ja Ulla Törne. Rahastonhoitajan ja sihteerin tehtäviä hoiti Kirsti Ojala. Toiminnantarkastajina olivat Orvokki Hiltunen ja Sisko Kuikka. Hall. kokouksia 15.1, 20.2, 29.8.ja7.11sähköpostikokous. Ulla Törne valittiin 3.4 NL:n kevätkokouksessa Vilkemaan Säätiön hallitukseen ja sitä myöten rahastonhoitajaksi. Kristiina Haukkamaa toimi liiton kirjastotoimikunnassa ja siirsi kirjaluetteloa sähköiseen muotoon. Kirsti Ojala oli liiton hallituksen jäsen ja Minna-lehden toimituskunnan jäsen. Kirsti Ojalalle myönnettiin 1.10. opetusneuvos Hilja Vilkemaan säätiön tunnustuspalkintona 950 e Oulun osaston historiikin kokoamisesta. Vuoden teema oli Kympin naiset.

Yhdistyksessä oli vuoden 2011 lopussa 38 jäsentä ja jäsenmaksu oli 20 e.

Yhdistyksen tulos oli -1154, 95e, koska kirjan kustantaminen maksoi 2826,19 e. Tase oli 1863,23 3e.

Jäsentilaisuudet:

Jäsentilaisuuksia pidettiin pääasiassa Aleksinkulmassa, jonne oli varattu 10 aikaa.

20.1 jäsenilta, Kristiina Haukkamaa esitteli oululaisen kympin naisen rehtori Annikki Hulkon.

17.2 Vuosikokous Aleksinkulmassa.

19.3 Minnan päivät Rauhalassa yhteistyössä Naisten pankin kanssa. Ohjelmaryhmä esitti Minna Canthin nuoruuden aikaisiin tapahtumiin perustuvia kertomuksia. Ryhmässä olivat mukana Kristiina Haukkamaa, Eeva-Kaarina Sarastamo, Virve Vikamaa, Sisko Kuikka ja Eeva Holma.

19.4 yhteinen ilta kalevalaisten naisten kanssa, kuultiin Ilmari Leppihalmeen esitelmä Mateli Kuivalattaresta ja Larin Paraskesta Anu Kaipaisen kirjojen pohjalta.

18.8 Sisarilta Riitta Messmanin kesänviettopaikassa.

15.9 Sisarilta , Helvi Hyrynkangas kertoi järjestö-ym. työstä elämänsä aikana, aiheena Kympin naiset.

20.10 Liiton puheenjohtaja Maija Kauppinen vieraana, esitelmöi suomalaisista naiskirjailijoista, Tiina Tervaskanto-Mäentausta kertoi Afrikkaan suuntausuneesta työmatkasta liittyen koulutusyhtesityöhön.

17.11 Jäsenilta, Minna Canthin omia kirjoituksia mm. suhtautumisesta taiteeseen, kirjan suomalaisia klassikkoteoksia pojalta.

15.12 Pikkujoulun vietto Kastellin kirkossa ensin runoillassa ja sen jälkeen seurakuntasalissa jouluruokailu.

Pikkujoulun tuotosta käytettiin osa ostamalla 2 ammattia kehitysmaan naisille Naisten pankin kautta.

Muita tapahtumia:

6.2 Oulun seudun NYTKISin järj. vaalipaneeli Kirkkotorin koulukesk., muutamia jäseniä osallistui.

8.3 KV-naisten päivän Pohjois-Pohjanmaan liiton vastaanotto, osallistuttiin kutsujen perusteella.

5.2 Liiton ja Helsingin osaston koulutus Kaisaniemessä aiheenaan Muuttuuko ihminen ja mihin suuntaan. Osallistujia oli 3 jäsentä.

2.ja 3. 4 Liiton kevätkokous ja MC-seminaari, osallistui 13 henk. Aiheena oli Kympin naiset ja feminismi.

1.-2-10. Tornion MC-seminaariin ja syyskokoukseen osallistuttiin 15 hengen porukalla.  Seminaarin aiheena oli Kympin naiset Torniojokilaaksossa ja maailmalla. Matka oli onnistunut ja siihen oli osaltaan vaikuttamassa yhteiskuljetus vuokra-autolla. Torniossa nautittiin hyvästä seminaariohjelmasta, kaupungin vastaanotosta, Aineen taidemuseon esittelystä ja kiertoajelusta rajalla ja Ruotsin puolella.

28.10  osastojen luottamushenkilöille järjestettyyn koulutuspäivään Helsingissä osallistui 6 henkilöä.

29.10 Naisjärjestöjen keskusliiton 100-vuotisjuhlaan Finlandiatalolla osallistui Oulusta 8 jäsentä.

29.11 järjestettiin historiikin julkistamistilaisuus kaupungin kirjaston kerhohuoneessa. Tilaisuuteen osallistui n. 20 henkilöä, enimmäkseen jäseniä. Pohjoisen Naisen ääni-kirjaa painettiin 200 kpl Pohjolan Painotyössä. Sitä myydään jäsenille omakustannushintaan 15 e ja muille 20e.

3.12 oltiin MLL:n naisten joulumessuilla yhdessä Kalevalaisten naisten kanssa. Yhteistyössä valmistettiin myyntiin karjalanpiirakoita ja huovutettuja koruja. Myytiin myös arpoja, kirjoja ja joulukoristeita. Karjalanpiirakat ja arvat menivät parhaiten kaupaksi tällä kerralla.

2 muotinäytöstä Uudessa Muodissa Ulla Törne järjestämänä, niistä saatiin arpajaistuloina 155,60 e.

Tiedotus ja näkyvyys: Historiikin julkistamisen tiedotuksesta huolehti Terttu Välikangas. Kirjan julkistaminen toi paljon julkisuutta yhdistykselle mm.Yle Oulun ja radio Pookin  haastattelun myötä  sekä  Kalevan näyttävässä jutussa. Naisliiton kotisivuilla ja Minna-lehdessä oli myös aiheesta kirjoituksia. Kaleva ja Minna kirjoittivat Eeva-Kaarina Sarastamosta merkkipäivänään, Minna-lehti kirjoitti Helvi Hyrynkankaasta, kympin tytöstä. Sederholmin talolla Helsingissä 18.3 Kirsti Ojala piti tietoiskun mahtinaisesta Naima Kurvisesta.