Menu
Minnan päivät Oulussa 19.3.2013

Minnan päivät Oulussa 19.3.2013

Naiset
Perinteiset Minnan päivät vietettiin kolmannen kerran ravintola Rauhalassa.
Järjestelyissä oli yhteistyökumppanina Oulun seudun NYTKIS.
Myös naisten pankin Oulun solu esitteli omaa toimintaansa ja päivän teema heillä oli kuukausilahjoittajat.
Oulun seudun Nytkisin puheenvuoron käytti Taina Pitkänen-Koli.
Oulun osaston ohjelmaryhmä esitti katsauksen oululaisista vaikuttajanaisista vuosisadan alkupuolelta vuoteen 1980 saakka. Anna Redingiä esitti Eeva-Kaarina Sarastamo, Alma Hirvelää esitti Virve Vikamaa ja Katri Heikkilää Kristiina Haukkamaa, Kirsti Ojala toimi kertojana. Pöytäkeskustelun aikana Alma, Anna ja Katri kertoivat omista toiminnoistaan sekä mm. Naima Kurvisesta, Wilhelmiina Vuorivirrasta ja Hilja Oulasvirrasta. Naiset olivat mukana sekä valistustyössä, hyväntekeväisyydessä, että kunnallispolitiikassa.
Heidän kirjoituksistaan jäi jälki myös historiaan niin ajan tapahtumista kuin henkilöiden kuvauksistakin.
Kertoja valotti naisten yhteistyöjärjestöjä ja kaksipäiväisten naisten päivien viettoa Oulun seudulla. Lopuksi selveni, miten hitaasti naiskansanedustajien määrä oli noussut ensimmäiset 70 vuotta, jolloin äänioikeus ja vaalikelpoisuus oli saavutettu, sillä siihen saakka oli vain 1-2 naista Oulun vaalipiiristä eduskunnassa, kun se tänään on sentään 7-8 eli yli 40 %.
Toinen illan pääohjelmista oli puheenjohtajamme TM Tiina Tervaskanto Mäentaustan esitelmä koulutusyhteistyöstä Afrikassa. Tiina esitti kuvin ja sanoin Namibiassa ja Mosambikissa käytyjä kokemuksia paikallisissa sairaaloissa ja oppilaitoksissa. Projektiin kuuluu myös oppilaiden vaihto.
Illan ohjelma alkoi afrikkalaisella ruokailulla.
Rauhalaan oli saapunut yli 30 naista, vaikka samana päivänä oli monta naisten tapahtumaa Oulussa.